fredag 15 januari 2010

96_ Plats



Området vi angriper är Stockholm innanför tullarna. Dels för att vi tycker att en ny analys av Stockholm är på sin plats och då menar vi inte det spektakulära Stockholm utan Stockholm alla veckans dagar, alla dygnets timmar, januari till december hur vi lever i vår stad.

Stockholm består av holmar, broar och vatten vilket ger staden dess väldigt säregna karaktär, vattenytorna skapar öppningar, där bro möter land bildas väldigt specifika rum. Det generellt hanterade gaturumme med sina relativt jämna funktionskrav försvårar skapandet av nyanser då man rör sig genom staden. Vi har valt att fokusera vårt arbete kring dessa rum.

De flesta visioner och planer som idag existerar behandlar Stockholm som regionen och dess tillväxt, vilket i sin tur kommer förändra förutsättningarna även för Stockholm inom tullarna. Vi tror att det är dags för att addera ett nytt lager av visioner. Att igen börja på den plats där Stockholm grundades och arbeta sig utåt. Vi vill arbeta med dessa publika platser, undersöka och förkovra dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar