onsdag 24 mars 2010

48_ Skönhetsrådet



Så till Skönhetsrådet, här står det till och med i Stockholmsstads uppgifts förklaring att:

"Utöver det har rådet rätt att väcka egna ärenden där rådet kan initiera och driva frågor inom det speciella verksamhetsområdet vilket ger rådet en fri ställning i den kommunala organisationen"


kanske kan det här finnas en övergripande och drivande vision?

Bemötandet är åter positivt Vi pratar om Stockholm Skönhetsrådets mål är att skydda och bevara Stockholms karaktär i ett historiskt samt nutida perspektiv. De förklarar hur de fungerar som lobby organisation och har i uppgift att lyfta fram vad som ev. håller på att gå snett. De tycks stå för en granskning av vad som är pågång med, verkar inte ha tid eller egentligen som uppgift att visionera.

Så till broarna, Stockholmsbroar. Det har tydligen varit på tapeten med plastblommor från Kungsbron inför det stundande kungabröloppet. En lucka i allas vårt bygglovspliktiga Stockholm är tydligen stadens broar på vilka, hör och häpna det EJ krävs bygglov för förändringar... Detta skapar direkt en möjlighet till annat användande av dessa än övriga rum i staden.
Däremot är en heldel av stadens broar Q märkta, och skyddas på detta sätt från förändringar. Vidare pratar vi om provisorium och gräsrotsverksamhet, till vilket Skönhetsrådet förhåller sig mycket positivt.

Tack för det, Skönhetsrådet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar